Cím: 1215 Budapest, Duna u. 55.
Fax: 06 (1) 425-2078
Telefon: 06 (1) 425-2078

ERROR404

A keresett oldal nem található!

Rövidhírek

2016.07.28.
KOMA feltételek ellenőrzése

Ahhoz, hogy valaki folyamatosan szerepeljen a köztartozásmentes adózói adatbázisban, az adókötelezettségeket határidőben teljesítenie kell.
A köztartozásmentes adózói adatbázisban szereplés általánosan helyettesíti a nemleges adóigazolást minden olyan eljárásban, ahol a tartozásmentesség igazolását jogszabály írja elő. Néhány eljárásban azonban (helyi önkormányzati képviselők, EKÁER) a nemleges adóigazolás nem helyettesítheti a köztartozásmentes adózói adatbázisban szereplést!!

A NAV honlapján található adatbázis minden hónap 10-én frissül és azokat az adózókat tartalmazza, akik az előző hónap utolsó napjáig a KOMA nyomtatványon kérték a felvételüket és a jogszabályban meghatározott feltételeknek megfelelnek.
Érdemes időről időre ellenőrizni, hogy nincs-e valamilyen elmaradás, ami kizárja a KOMA tagságot.

2016.07.25.
Közlekedési nehézségek betakarítás idején

A betakarítási szezon kezdetével a közúti közlekedés is megváltozik időszakosan. A behajtási tilalmakat a jelentősebb, fő közlekedési utakon a mezőgazdasági járművek számára a betakarítási idény végéig feloldják.
Az előírások és ellenőrzések ellenére a közlekedés részvevőinek a betakarítási időszakban számítani kell az úton nem megfelelően vagy egyáltalán nem rögzített rakománnyal közlekedő járművekre, amelyekről leeshet a rakomány, illetve az ömlesztett rakomány szóródásából adódó szennyezés is veszélyforrás.
A betakarítási időszakban további veszély az aratás következtében a földről felkavart por és a tarlótűz miatt keletkező füst, ami a látótávolság hirtelen bekövetkező csökkenését eredményezheti, ha a por és az égéstermék az utat belepi. További veszélyt jelen a szilárd burkolatú úton közlekedők számára a mezőgazdasági járművek által dűlőutakról felhordott sár és szennyeződés.
A betakarítási időszakban fokozottan számítani kell az út és látási viszonyok hirtelen megváltozására, illetve a speciális, nagy terjedelmű, lassan mozgó járművek közlekedésére.
Bővebb információ a www.nkh.gov.hu oldalon olvasható.

2016.06.08.
Fontos jogszabályi változás

Megjelent a Magyar Közlöny 2016. évi 79. száma 2016. június 7-én. Ez tartalmazza A Kormány 120/2016. (VI. 7.) Korm. rendeletét a közúti árutovábbítási szerződésekről, amely  2016. július 1-jén lép hatályba.
A közlöny online formában is megtekinthető a http://magyarkozlony.hu/ weboldalon.

Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System

Ellenőrző kód

Kép újra töltése
Írja be a fenti betűket:
ERROR404 - FUVOSZ