Cím: 1215 Budapest, Duna u. 55.
Fax: 06 (1) 425-2078
Telefon: 06 (1) 425-2078

ERROR404

A keresett oldal nem található!

Rövidhírek

2016.02.08.
ECR ellenőrzés kezdődik febr. 9-én

A közlekedésbiztonság javulását kívánja elősegíteni a február 9-11. között lebonyolítandó ECR elnevezésű országos ellenőrzési akció.
Az ellenőrzés során országszerte azonos tematika mentén haladnak a szakemberek: megvizsgálják a gépjárművezetőkre vonatkozó vezetési és pihenőidők betartását, illetve a gépjárművekbe szerelt menetíró berendezéseket. Egyúttal a tachográf manipulálására alkalmas eszközök, a vezetőfülkében vagy máshol kialakított rejtett kapcsolók meglétét is igyekeznek feltárni. Ezt a feladatot speciális műszaki tudással és nagy gyakorlattal rendelkező szakemberek végzik.

Forrás: http://www.nkh.gov.hu

2016.02.07.
Ismét működik valamennyi GSM Protect Kft. által felügyelt OBU.

Tájékoztatjuk a GSM Protect Kft. OBU használóit, hogy 2016.02.05-én 01.00 órától fennált technikai problémak megszüntetése 2016.02.06-án 16.32-re megtörtént. Erről a helyzetről az érintetteket a GSM Protect Kft. Ügyfélszolgálata a 14es, 15-ös, és a 16-os Értesítőkben tájékoztatta. Ez utóbbit idézzük:
"Tájékoztatjuk, hogy a tegnapi nap folyamán két független technikai probléma lépett fel cégünk felelősségi körén kívül, melyeket nagyon nehezen lehetett azonosítani.
Az egyik 2016.02.05-én 01:00:00-tól 09:20:00-ig állt fenn, mely az összes fedélzeti egységet érintette. Ezen technikai probléma elhárítása megtörtént.
A másik technikai probléma a fedélzeti egységek kisebb részét érintette, az 2016.02.06. 16:32-ig állt fenn.
Társaságunk természetesen teljes körű felelősséget vállal a technikai problémákból eredő esetleges bírságokért, illetve gondoskodik az esetlegesen duplán megváltott viszonylati jegyek jóváírásáról!"
A kialakult helyzetben a FUVOSZ főtitkára kapcsolatban állt a GSM Protect Kft. és a NÚSZ Zrt. vezetésével.
Köszönjük a Kollégáknak, hogy problémát folyamatosan jelezték az e-utdij.panasz@fuvosz.com címünkre is.

2016.01.29.
2016. évi Ukrán és Török engedélyek.

A FUVOSZ az NKH-tól kért tájékoztatást, melyre az alábbi válasz érkezett.

A 2016. évi ukrán engedélyek beérkeztek Magyarországra, a repülőből jelenleg rakodják ki. Elsőbbségi kiszállítást kérve azok beérkezése a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz mai napon 14 óráig várható.
Ezek alapján tájékoztatjuk az érdekelteket, hogy az engedélyek kiadása 2016. február 1-én hétfőn kezdődik.
A 2016. évi török engedélyek kiadása folyamatos.
-------------------------------------------------------------------------------
Felhívjuk érdekelt Tagjaink figyelmét, hogy CEMT engedélyekre még lehet pályázni!

2016.01.28.
Változások a műszaki vizsgáztatásban

2016 januárjától az új műszaki érvényességet, illetve a környezetvédelmi megfelelőséget jelölő matricát nem ragasztják már fel a rendszámra a műszaki vizsgát követően, valamint változtak a 3,5 tonna és az alatti járművek időszakos műszaki vizsgálatára vonatkozó szabályok is.

A közigazgatási bürokráciacsökkentés révén 2016. január 1-től a forgalmi rendszámon eddig elhelyezett rendszám-érvényesítő körcímke, valamint a környezetvédelmi megfelelőséget jelölő plakett is megszűnik. Mindkettőt a soron következő műszaki vizsgálat során, a műszaki vizsgabiztos távolítja el. Az üzembentartóknak e tekintetben semmi teendője nincsen. A plakettek megszűnése azonban nem jelenti a járművek környezetvédelmi osztályba sorolásának megváltozását, az a járművek forgalmi engedélyének „V.9." rovatában továbbra is szerepel.

A közúti közlekedési szolgáltatást nem végző személygépkocsikat (M1 járműkategória), a különleges felépítménnyel nem rendelkező kistehergépkocsikat (N1 járműkategória), valamint egyes pótkocsikat (O1 és O2 járműkategória) érinti az a szabályozás, amely szerint ezentúl az időszakos műszaki vizsgálat csak külső vizsgálóállomáson végezhető el, abban az esetben, ha a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról szóló jogszabály másként nem rendelkezik. A hatósággal szerződésben álló, körülbelül 1300 vizsgálóállomás kapacitása bőven lehetővé teszi a megnövekedett igények kielégítését. A szolgáltatás megrendelése előtt szükséges az ügyfelek tájékozódása, hogy az adott vállalkozás pontosan milyen feltételekkel vállalja a műszaki vizsgálatot, hiszen esetenként a plusz szolgáltatásokat ugyanúgy meg kell fizetni. A műszaki vizsgadíjak és a 3,5 tonna feletti járművek időszakos műszaki vizsgálatára vonatkozó szabályok nem változtak.

A részletekről a kormányhivatalok műszaki engedélyezési és fogyasztóvédelmi főosztályai nyújtanak tájékoztatást.
Elérhetőségük a http://www.nkh.gov.hu/kapcsolat oldalon, a térképre kattintva található.

Forrás:NKH Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal   | 

Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System

Ellenőrző kód

Kép újra töltése
Írja be a fenti betűket:
ERROR404 - FUVOSZ