Cím: 1215 Budapest, Árpád utca. 1.
Fax: 06 (1) 425-2078
Telefon: 06 (1) 425-2078
Hirek Nostalgia

Híreink

EDWARD Nap 2018 szept. 19.

2018.09.19.
Kommentek ()

2018. szeptember 19-én egyetlen ember se veszítse életét a közutakon!

Az európai közlekedési rendőrségi hálózat (TISPOL) az idén is meghirdette - immár harmadik alkalommal - az EDWARD Napot. Az Európai Bizottság által is támogatott kezdeményezés célja, hogy szeptember 19-én senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az „EDWARD” egy mozaikszó, az European Day Without a Road Death (Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szavak kezdőbetűiből tevődik össze.

A TISPOL arra kér mindenkit – egyéni úthasználókat, gyalogosokat, kerékpárosokat, gépjárművek és egyéb közúti járművek vezetőit, önkormányzatokat, nemzeti kormányokat, állami szerveket, hatóságokat, tanintézeteket, valamint mindazokat, akiket érint és érdekel a közúti biztonság nemes ügye – hogy csatlakozzon hozzájuk, tegyen fogadalmat, és ezzel, valamint felelős közlekedési magatartás tanúsításával, hangoztatásával támogassa az EDWARD projekt célkitűzéseit. A TISPOL együttműködők millióival kívánja megvalósítani, hogy 2018. szeptember 19-én valóban egyetlen tragédia se következzen be az európai utakon.

A regisztrálásra, és ez egyéni csatlakozásra a projectedward.eu/hu/ honlapon nyílik lehetőség. Ugyancsak itt tehetnek fogadalmat, hogy megtartják a biztonságos közlekedéshez nélkülözhetetlen szabályokat, és erre másokat is ösztönöznek.

Fogadjuk meg együtt, hogy: 

 • Emlékeztetni fogjuk a családtagjainkat, barátainkat és kollégáinkat, hogy fordítsanak még nagyobb figyelmet az utakon.
 • Felkapcsoljuk a járművön a világítást.
 • Amikor autót, motorkerékpárt vezetünk vagy kerékpárt használunk, olyan óvatosan közlekedünk, ahogy csak tudunk, a szabályokat betartjuk.
 • Még jobban figyelünk a gyalogosokra, kerékpárosokra, gyerekekre, idősebbekre és a lovasokra is.
 • Megengedett és biztonságos sebességgel közlekedünk.
 • Ellenőrizzük a gumiabroncsokat.
 • Kiemelt figyelemmel közlekedünk iskolák közelében és olyan helyeken, ahol sok a gyermek.
 • Nem vezetünk, ha alkoholt vagy vezetésre hátrányosan ható szert fogyasztottunk.
 • Előre tekintünk és nem megyünk közel a másik járműhöz.
 • Mindig figyelünk arra, hogy be legyen kapcsolva a biztonsági öv és a velünk utazóké is.
 • Nem használjuk a mobiltelefont a vezetés alatt.
 • Vezetés során kizárjuk a külső és belső zavaró tényezőket, csak a vezetésre koncentrálunk.
 • Jó példát mutatunk az utasainknak azzal, hogy nyugodtan és biztonságosan vezetünk.
 • Ha utasok vagyunk, meggyőződünk arról, hogy a járművezető alkalmas a jármű vezetésére.

Tegyünk meg mi is mindent azért, hogy kevesebb legyen a közúti balesetek száma, mert MINDENKIT VÁRNAK HAZA!

Változik a parkolás októbertől a Liszt Ferenc Repülőtéren

2018.09.13.
Kommentek ()

A Budapest Airport Zrt.-től kapott tájékoztatás szerint októbertől változik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljai körüli forgalmi és parkolási rend, miután új, a terminálokkal közvetlen összeköttetésben lévő parkolóház építése indul október második felében a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminál előtti parkoló helyén. A közel 2500 férőhelyes új parkolóházat várhatóan 2020. második negyedévében vehetik birtokba az autósok.

A kivitelezés megkezdése előtt már október 1-től változik a parkolási rendszer.

Legfontosabb változások:

Az építkezés miatt, a (rövid távú parkoláshoz használt) Terminál Parkoló áthelyezésre kerül a jelenlegi, a 2A Termináltól csupán néhány perces séta távolságra található Holiday Plus Parkoló területére, amely október 1-től Terminál Parkolóként üzemel (lásd csatolt térkép). A Holiday Plus Parkoló ezért megszűnik.

A Budapest Airport parkoló ügyfélszolgálati irodája az ideiglenes Terminál Parkolóba költözik. Az áthelyezés október 11-én veszi kezdetét és néhány napig tart. Az ezen időszak során, az áfás számla igényléssel kapcsolatos információt honlapunkon https://www.bud.hu/utazas/parkolas/hasznos_informaciok/hasznos_informaciok találnak.

A lezárt Terminál Parkolóba október 1-től csak munkavégzés (áruszállítás, építési forgalom) céljából lehet behajtani.

Hosszú távú parkolásra a tavalyi évben bővített, a 2B Terminálhoz közelebb elhelyezkedő Holiday Parkoló továbbra is kényelmesen használható lesz.
A buszok, a taxi puffer parkoló mellett kialakított Busz Parkolóban állhatnak meg, az utasfelvételt és a kiszállítást pedig továbbra is a Prémium Parkolóban bonyolíthatják.
Az autókölcsönző cégek bérelt autók felvétele és leadása átkerül a hotel mögötti parkolóba. A Centrál Parkoló jelenlegi, utasforgalmi célú funkciója ezzel egyidejűleg megszűnik, a repülőtéri hotel parkolási funkció azonban megmarad.

A terminál előtti útszakasz (Prémium Parkoló) forgalmi rendje változatlan marad.

További részletek a Budapest Airport honlapján (https://www.bud.hu/budparkingvaltozasok) olvashatók, amely a kivitelezési időszakban folyamatosan frissítve lesz, és első számú információs forrásként szolgál majd a repülőtéri parkolás változásait illetően.

E-szolgáltatásokkal újít a NÚSZ

2018.09.06.
Kommentek ()

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. új minőségnövelő szolgáltatásokat biztosító bankkártyás fizetési rendszert vezetett be online értékesítési felületén. A társaság és az OTP Mobil Kft. együttműködésének köszönhetően az úthasználók augusztus közepétől a SimplePay online fizetési platform segítségével vehetik meg e-matricájukat és tölthetik fel e-útdíj egyenlegüket.

A NÚSZ Zrt. 2012-ben indította el saját online értékesítési felületét (https://ematrica.nemzetiutdij.hu/), ahol az autósok gyorsan, egyszerűen és kezelési költség nélkül vásárolhatják meg e-matricájukat, illetve vehetnek igénybe ehhez kapcsolódóan különböző szolgáltatásokat. A tehergépjárművekre érvényes e-útdíj rendszerben a fuvarozók online is megvásárolhatják a viszonylati jegyeket és feltölthetik az egyenlegüket (https://www.hu-go.hu/). 

A társaság 2012 óta folyamatosan fejleszti online értékesítési csatornáit. A forgalom nagymértékű növekedése és a változó ügyféligények kielégítése miatt a fejlesztések mellett indokolttá vált egy új, innovatív és magasabb szolgáltatási színvonalat biztosító bankkártyás fizetési megoldás bevezetése, amely a SimplePay lett. „A lépés része annak a programunknak, amely ügyfélbarát megoldásaink kiterjesztését célozza. Digitális fejlesztéseinkkel az emberek számára gyorsabbá és egyszerűbbé szeretnénk tenni az útdíjfizetést” – közölte Bartal Tamás, a társaság vezérigazgatója.     

Az új online fizetési megoldás több minőségnövelő szolgáltatást kínál: gyorsabb fizetési folyamatot, 24 órás ügyfélszolgálati támogatást, mobiltelefonra optimalizált és 14 nyelven elérhető felületet. További újdonság, hogy az OTP Mobil Kft. egy másodlagos bankkártyás fizetési szolgáltatót is rendelkezésre bocsát, ami a főrendszer átmeneti meghibásodása esetén aktiválódik, így a vásárlók nem tapasztalnak a fizetés során semmilyen problémát. 

forrás: NÚSZ Zrt.

2018. augusztus 31. és szeptember 23. között Országos ellenőrzés az autópályák és autóutak közlekedésbiztonsági helyzetének javításáért.

2018.09.01.
Kommentek ()

A gyorsforgalmi utakon történő biztonságos közlekedés célirányos ellenőrzésére kerül sor az M1, M3, M5, M7 autópályán, valamint az M0, M31, M85 és M86 autóúton 2018. augusztus 31. és szeptember 23. között.

Az ellenőrzést az indokolja, hogy a közúti közlekedés egyes résztvevői a közlekedési szabályokat nem tartják be maradéktalanul, ami balesetveszélyes helyzetet teremt.

Az ellenőrzés kiemelt célja a leállósáv szabálytalan használatának, a követési távolság be nem tartásának és a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzéseknek a visszaszorítása.

Forrás: ORFK

A rendőrök 2018. július 23-a és július 29-e között tehergépkocsikat és buszokat ellenőriznek.

2018.07.21.
Kommentek ()

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség 2018. július 23-a és július 29-e között Magyarország egész területén fokozott közúti ellenőrzést végez a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok körében.

A TISPOL a Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását vizsgálja.

Forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/tispol-truck-bus-akcio-0

Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System

Ellenőrző kód

Kép újra töltése
Írja be a fenti betűket:
Híreink - FUVOSZ