Cím: 1215 Budapest, Árpád utca. 1.
Fax: 06 (1) 425-2078
Telefon: 06 (1) 425-2078
Hirek Nostalgia

Híreink

Átmeneti nyitvatartás változás a FUVOSZ csepeli irodájában.

2020.04.27.
Kommentek ()

Tisztelt Tagjaink, Ügyfeleink!

A kialakult veszélyhelyzetet figyelembe véve tájékoztatjuk Önöket, hogy a csepeli iroda nyitva tartása átmenetileg megváltozott.
2020.05.29-ig csak előzetes telefonon (+36 70 366 8293) vagy e-mailben (fuvosz@fuvosz.com) történt és visszaigazolt időpont egyeztetés után áll munkatársunk a rendelkezésére.

Megértésüket köszönjük.

A munkafelvételi nyilatkozatot a továbbiakban is a területileg illetékes (határozatot hozó) hatósághoz kell megküldeni.

2020.03.27.
Kommentek ()

Dr. Müller Cecilia országos tisztifőorvos 2020.03.26-án hozott Határozatának egy része erősen sérti a hazai árufuvarozók munkavégzési lehetőségét. Az Operativ Törzs korábbi szabályozását a járványügyi helyzetre tekintettel felülírva, a külföldi fuvarozókat piaci előnyhöz juttatta tiltó és kötelező intézkedések előírásával.

Mivel tagi megkeresések egybe estek a Szakmai társszervezeteink (MKFE, NiT Hungary) észrevételeivel és azokkal teljes mértékben egyetértetünk a FUVOSZ Főtitkára levélben kérte az Országos Tisztifőorvos Asszonyt, hogy a magyar árufuvarozó gépkocsivezetők módósított karantén szabákyozását állítsa vissza a Határozat előtti állapotra.
Ma 18 óra 48 perckor az alábbi megnyugtató válasz érkezett Dr. Müller Cecilia országos tisztifőorvos megbízásából az Nemzeti Népegészségügyi Központtól.
"
Tisztelt Főtitkár Úr!
Tisztelettel tájékoztatom, hogy az Operatív Törzs által kiadott tájékoztatás továbbra is hatályban van, kérem abban foglaltak betartását. A munkafelvételi nyilatkozatot a továbbiakban is a területileg illetékes (határozatot hozó) hatósághoz kell megküldeni."

Tisztelettel:Minárik Bernadett titkársági Referens

 


 

.

t

 

 

 

A romániai áruszállításhoz kijelölt tranzitútvonalak térképe

2020.03.24.
Kommentek ()

Törökország korlátozása a magyar kamionosokra is kiterjed!

2020.03.22.
Kommentek ()

Március 21-től Törökország a korábbi 22 ország tiltásának megtartása mellett nem engedi be területére további 46 ország, közte Magyarország állampolgárait. A korlátozás az árufuvarozásban részt vevő gépjárművezetőkre is vonatkozik.

 

 A Törökországba induló fuvarok előtt mindenképpen javasolt a megbízóval/lerakóval egyeztetni törökországi belépést illetően.
Forrás: ITM

Köszönetet és tiszteletet érdemelnek a járművezetők akik a rendkívüli helyzetben az emberek ellátásának biztosításáért dolgoznak

2020.03.21.
Kommentek ()

„Köszönetet és tiszteletet érdemelnek a járművezetők, akik a közúti szállításban, különösen a nemzetközi forgalomban végzik a folyamatos áruellátáshoz nélkülözhetetlen feladataikat” - fogalmazott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára a tárca szombati közleményében.

A közleményben emlékeztettek, az Operatív Törzs korábban döntött arról, hogy az Olaszország területéről érkező, ezért hatósági házi karanténba utalt, de a fertőzés jeleit nem mutató járművezetők, az indokolt elővigyázatossági követelmények betartása, és a hatóságok értesítése mellett munkába állhassanak. 

„Arra kérjük a járványügyi hatóságokat, hogy a házi karantén alóli mentesítő nyilatkozat beérkezésének rögzítése után a lehető leghamarabb küldjenek válasz e-mailt vagy papíralapú érkeztetési visszaigazolást a gépjárművezetőnek, amellyeligazolni tudja nyilatkozata beküldését. Ezenfelül a karantén alól mentesített gépkocsivezető adatait továbbítsák a rendőrségnek, hogy a legközelebbi határbeléptetéskor az adott személy már ne szerepeljen a hatósági karanténra kötelezettek listáján”  - jelezte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének felvetései alapján. Az államtitkár arra is kitért, hogy sokkal nagyobb megbecsülés illeti meg a gépjárművezetőket a rendkívüli helyzetben mutatott hozzáállásukért. 
„Sajnos a gépkocsivezetők környezete egyre türelmetlenebbül, olykor kirekesztő módon lép fel velük és családtagjaikkal szemben. Pedig ezek az emberek elismerést érdemelnek, hiszen helyt állnak a járványhelyzet kellős közepén is, és azért dolgoznak, hogy a magyar üzletek és magyar vásárlók ellátása biztosított legyen”  - fogalmazott Schanda Tamás.

Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System

Ellenőrző kód

Kép újra töltése
Írja be a fenti betűket:
Híreink - FUVOSZ