Cím: 1215 Budapest, Árpád utca. 1.
Fax: 06 (1) 425-2078
Telefon: 06 (1) 425-2078

Híreink

Magyar Közút tájékoztatója az Automata Online engedélyekkel kapcsolatosan

2018.03.06.
Kommentek ()

Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat!, hogy A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018.03.05-én frissítette az ÚVR-Eoffice rendszerét. 

 

A frissítés fontosabb elemei:

- Automata Online engedélyek kiváltásának lehetősége (bizonyos méret és súlyhatárokig)

- időszakos engedélyek magasabb paraméterekre történő kiváltásának lehetősége

- regisztrációs engedélyek esetében az autóbusz kedvezmény választási lehetősége

- a rendszer felhasználásával kapcsolatos nyilatkozat online elfogadása

 

A frissítés után az első belépés során előfordulhat, hogy a betöltés lassabb lesz, akár néhány percet is igénybe vehet.

Minden felhasználónak (ha egy cégen belül több email cím is van, mindegyikre külön kell megtenni), az első belépését követetően az elektronikus nyilatkozatot (a rendszer felhasználásával kapcsolatos) a szöveg végén lévő négyzet kipipálásával el kell fogadni. Ez egyben azt is jelenti, hogy a korábban kialakított egyszerű együttműködési megállapodások érvényüket vesztik, a már beküldött megállapodások aláírt példányát ennek okán nem küldik vissza.

 

Március 1-től a külföldi gépjárművek kötelező felelősségbiztosítása Grúziában

2018.03.06.
Kommentek ()

A Grúz Nagykövetség hivatalos értesítése alapján a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól érkezett tájékoztatás szerint, 2018. március 1-jétől a külföldi országban bejegyzett jármű tulajdonosának a Grúzia területén való tartózkodás időtartamára a polgári felelősségre vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötnie.

A biztosítás hiányában 100-200 GEL bírságot is kiszabhat a Hatóság.

A kint töltött időtől és a jármű típusától függő biztosítási csomagok megvásárolhatók többek között a főbb vámhivatalok közelében lévő központi irodákban (Sarpi, Red Bridge, Kazbegi, Sadakhlo).

 

A TSM Rendszer első figyelmeztető határozatai

2018.03.01.
Kommentek ()

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közúti Közlekedési Ellenőrzései Főosztály megkezdte az első tájékoztató és figyelmeztető jellegű, fizetési kötelezettséget nem tartalmazó határozatok postázását a TSM rendszerben mért eredmények alapján a tengelysúly-, vagy össztömeg- túllépéssel érintett fuvarozók részére.

Kérjük szíves tagjainkat, hogy osszák meg velünk tapasztalataikat, és a mérési eredményeket tartalmazó határozatokat, valamint a kapott figyelmeztetést tájékoztatásul, kizárólag elemzés céljából küldjék meg részünkre akár postai úton (levelezési címünk: 1751 Budapest, Pf. 108.) vagy e-mailen keresztül a fuvosz@fuvosz.com  címre. 

2018. február 18-án karbantartás lesz az útdíjértékesítési rendszerekben

2018.02.16.
Kommentek ()

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. tájékoztatása szerint tervezett hálózati karbantartás miatt 2018. február 18-án, vasárnap éjszaka 0:00 és 01:30 között maximum 1 órás szünet lesz az úthasználati jogosultságok értékesítésében.

A beavatkozás az e-matrica értékesítést és a 3,5 tonna össztömeg feletti teherjárművekre érvényes e-útdíj rendszert (HU-GO) egyaránt érinti. Ennek megfelelően a jelzett intervallumban az ismert csatornák egyikén sem lesz lehetőség e-matricák és HU-GO viszonylati jegyek beszerzésére, ez utóbbi esetében az egyenlegek feltöltése is szünetel. Ezen felül a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáin igénybe vehető ügyintézési lehetőségek sem lesznek elérhetők.

Fontos tudnivaló, hogy a 2018. január 1. óta érvényes jogszabálynak (módosított Díjrendelet) megfelelően a jelzett üzemszünet végét követő 60 percen belül a NÚSZ nem szab ki pótdíjat az e-matrica rendszerben érvényes jogosultság nélkül közlekedő járművekre. Ez a 60 perces türelmi idő nem vonatkozik a HU-GO rendszerben közlekedő 3,5 tonna feletti teherjárművekre.

A fentiektől függetlenül továbbra is alapszabálynak számít, hogy a díjköteles útszakaszokra csak érvényes úthasználati jogosultság birtokában lehet felhajtani, ezért ezeket érdemes a karbantartás kezdete előtt elővételben megvásárolni a https://ematrica.nemzetiutdij.hu/, illetve a https://hu-go.hu/ weboldalakon, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél, vagy a Nemzeti Mobilfizetés Rendszeren keresztül (SMS-ben, weben vagy applikáció segítségével).

A technikai beavatkozás a NÚSZ fedélzeti eszközt (OBU-t) használó ügyfeleit nem érinti, de nekik is gondoskodniuk kell arról, hogy a szóban forgó időszakra is elegendő fedezetük legyen az útdíjak bevallásához.

Az NFM Közúti Jármű Hatósági Főosztályának Ügyfélszolgálata új helyre költözik

2018.02.05.
Kommentek ()

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közúti Jármű Hatósági Főosztályának (továbbiakban Hatóság) Ügyfélszolgálata előreláthatólag 2018. február 26-tól új helyre költözik.
Új címe: H-1138 Budapest, Váci út 188. (V188 Irodaház) Földszint
Az Ügyfélszolgálat telefonos elérhetőségei és nyitvatartási ideje változatlan marad!
Tel.: +36 1/477-1564, +36 1/477-1576
Nyitvatartási idő:
H-CS: 9.00 - 12.00 és 12.30 - 14.00
P: 9.00 - 11.00

2018. március 01-től már csak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elektronikus levelezési címei lesznek aktívak, a korábban a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz kapcsolódó elektronikus levelezési címek már nem lesznek elérhetőek.
A Közúti Jármű Hatósági Főosztály elektronikus elérhetősége: kjhf@nfm.gov.hu
A Forgalmi Engedélyezési Osztály elektronikus elérhetősége: feo@nfm.gov.hu

A Hatóság kéri a személy- és árufuvarozó vállalkozásokat, hogy a költözést vegyék figyelembe az engedélyek igénylésekor.

Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System

Ellenőrző kód

Kép újra töltése
Írja be a fenti betűket:
Híreink - FUVOSZ