Cím: 1215 Budapest, Duna u. 55.
Fax: 06 (1) 425-2078
Telefon: 06 (1) 425-2078

Híreink

A Magyar Posta nyílt társasági eljárást hirdet

2017.12.05.
Kommentek ()

A Magyar Posta Zrt. (1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.) a továbbiakban MP vagy Ajánlatkérő, nyílt társasági eljárást hirdet a MP Zrt. számára a Műszaki leírás, az Ajánlati felhívás és a csatolt fuvarozási keretszerződés-tervezetben meghatározott szerint fuvarozási feladatok ellátására a MP egyetemes postai szolgáltatásainak nyújtásában, továbbá a nem postai küldeményeknek minősülő küldemények, csomagok elszállításában. A feladat további részletes meghatározását az Ajánlati Felhívás tartalmazza.

Az ajánlattételi határidő: 2017. december 19. 13 óra

Az „Alvállalkozói szállítási kapacitás igénybevétele Budapesten/Vidéken” tárgyú nyílt eljárás hirdetménye az alábbi linken érhető el:

https://www.posta.hu/static/internet/download/av_szallitasi_kapacitas_bpvidek_
20171205.pdf

Kérdőív taxisoknak

2017.12.05.
Kommentek ()

Tisztelt taxiban használt pénztárgép tulajdonos, üzemeltető (felhasználó)!

A szakmai szervezetek (FUVOSZ, Kamara, OTSZ) számos képviseltjük kérésére szeretnék elérni, hogy a használatban lévő gépek garanciális ideje meghosszabbításra kerüljön. Sajnos a jogalkotó felé nem tudunk tényszámokat felmutatni a meghibásodásokról, mivel a javítókat és a NAV-ot, Titoktartási Szerződés, illetve az Adatvédelmi Tv.  köti az információk kiadásáról. Ezért kénytelenek vagyunk ezt az utat választani, hogy valós adatain és érveink legyenek.

Kérjük, hogy az alábbi adatok megadásával segítse a kitűzött cél elérését. 

A kérdőív letölthető az alábbi linkről: 

 www.fuvosz.com/adat/kepek/hireink/letoltheto/taxis kerdoiv.docx

 

Segítségüket előre is köszönjük!

Havazás várható!

2017.11.29.
Kommentek ()

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzései alapján szerdától az Északi-középhegységben és a Dunántúl északi megyéiben havazás várható, csütörtöktől pedig az ország nagy részén válhat téliesre az időjárás és egyes helyeken jelentős mennyiségű friss hó hullhat. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a következő napokban, 0-24 órás szolgálat mellett, folyamatosan látja majd el a hóeltakarítási munkákat a mintegy 32 ezer kilométeres országos közúthálózaton, ugyanakkor a társaság arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek és utazás előtt tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.
Az aktuális útviszonyokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei diszpécserszolgálatai mellett (elérhetőségek megtalálhatóak a www.utinform.hu oldalon) a társaság útinformációs szolgálatánál is érdeklődhetnek az autósok a +36-1-336-2400-s telefonszámon.
Forrás: internet.kozut.hu

Vasárnap hajnalban karbantartják az útdíj-értékesítési rendszert

2017.11.17.
Kommentek ()

Tervezett rendszerfejlesztés és -karbantartás miatt 2017. november 19-én, vasárnap éjszaka 1:00 és délelőtt 11:00 óra között időszakosan hosszabb, akár többórás leállásokra kell számítani az úthasználati jogosultságok értékesítésében.

A szerver és alkalmazás oldali beavatkozás az e-matrica értékesítést és a 3,5 tonna össztömeg feletti teherjárművekre érvényes e-útdíj rendszert (HU-GO) egyaránt érinti. Ennek megfelelően a jelzett intervallumban az időszakos leállások alatt az ismert csatornák egyikén sem lesz lehetőség e-matricák és HU-GO viszonylati jegyek beszerzésére, ez utóbbi esetében az egyenlegek feltöltése is szünetel. Ezen felül a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáin igénybe vehető ügyintézési lehetőségek sem lesznek elérhetők.

Mivel a díjköteles útszakaszokra csak érvényes úthasználati jogosultság birtokában lehet felhajtani, ezért ezeket a megjelölt időpont előtt elővételben kell megvásárolni a https://ematrica.nemzetiutdij.hu/, illetve a https://hu-go.hu/ weboldalakon, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél, vagy a Nemzeti Mobilfizetés Rendszeren keresztül (SMS-ben, weben vagy applikáció segítségével).

A karbantartás a NÚSZ fedélzeti eszközt (OBU-t) használó ügyfeleit nem érinti, de nekik is gondoskodniuk kell arról, hogy a szóban forgó időszakra is elegendő fedezetük legyen az útdíjak bevallásához.

Forrás: NÚSZ Zrt.

Megjelent a "nevelési-oktatási intézmények által szervezett országhatárt átlépő autóbuszos kirándulások biztonságáról" szóló rendelet

2017.10.25.
Kommentek ()

Megjelent a Magyar Közlöny 2017. évi 169. számában "Az emberi erőforrások minisztere 27/2017. (X. 18.) EMMI rendelete
a nevelési-oktatási intézmények által szervezett országhatárt átlépő autóbuszos kirándulások biztonságáról".
A rendelet 2018. január 1-én lép hatályba.

A -teljesség igénye nélkül- szervezésnél figyelni kell arra, hogy "a tanulókat, gyermekeket szállító autóbusz nemzetközi forgalomban 23:00 és 04:00 óra között nem közlekedhet", valamint, hogy "a tanulókat, gyermekeket szállító autóbusznak
ba) meg kell felelnie a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 112/A. §-ában foglalt műszaki feltételeknek,
bb) rendelkeznie kell digitális menetíró készülékkel, és
bc) az autóbusz első forgalomba helyezésének évétől számított életkora nem haladhatja meg a 13 naptári évet."

A teljes szöveget elolvashatják a http://kozlony.magyarorszag.hu/ oldalon.

Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System

Ellenőrző kód

Kép újra töltése
Írja be a fenti betűket:
Híreink - FUVOSZ