Cím: 1215 Budapest, Árpád utca. 1.
Fax: 06 (1) 425-2078
Telefon: 06 (1) 425-2078
Hirek Nostalgia

Híreink

Március 1-től a külföldi gépjárművek kötelező felelősségbiztosítása Grúziában

2018.03.06.
Kommentek ()

A Grúz Nagykövetség hivatalos értesítése alapján a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól érkezett tájékoztatás szerint, 2018. március 1-jétől a külföldi országban bejegyzett jármű tulajdonosának a Grúzia területén való tartózkodás időtartamára a polgári felelősségre vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötnie.

A biztosítás hiányában 100-200 GEL bírságot is kiszabhat a Hatóság.

A kint töltött időtől és a jármű típusától függő biztosítási csomagok megvásárolhatók többek között a főbb vámhivatalok közelében lévő központi irodákban (Sarpi, Red Bridge, Kazbegi, Sadakhlo).

 

A TSM Rendszer első figyelmeztető határozatai

2018.03.01.
Kommentek ()

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közúti Közlekedési Ellenőrzései Főosztály megkezdte az első tájékoztató és figyelmeztető jellegű, fizetési kötelezettséget nem tartalmazó határozatok postázását a TSM rendszerben mért eredmények alapján a tengelysúly-, vagy össztömeg- túllépéssel érintett fuvarozók részére.

Kérjük szíves tagjainkat, hogy osszák meg velünk tapasztalataikat, és a mérési eredményeket tartalmazó határozatokat, valamint a kapott figyelmeztetést tájékoztatásul, kizárólag elemzés céljából küldjék meg részünkre akár postai úton (levelezési címünk: 1751 Budapest, Pf. 108.) vagy e-mailen keresztül a fuvosz@fuvosz.com  címre. 

2018. február 18-án karbantartás lesz az útdíjértékesítési rendszerekben

2018.02.16.
Kommentek ()

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. tájékoztatása szerint tervezett hálózati karbantartás miatt 2018. február 18-án, vasárnap éjszaka 0:00 és 01:30 között maximum 1 órás szünet lesz az úthasználati jogosultságok értékesítésében.

A beavatkozás az e-matrica értékesítést és a 3,5 tonna össztömeg feletti teherjárművekre érvényes e-útdíj rendszert (HU-GO) egyaránt érinti. Ennek megfelelően a jelzett intervallumban az ismert csatornák egyikén sem lesz lehetőség e-matricák és HU-GO viszonylati jegyek beszerzésére, ez utóbbi esetében az egyenlegek feltöltése is szünetel. Ezen felül a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáin igénybe vehető ügyintézési lehetőségek sem lesznek elérhetők.

Fontos tudnivaló, hogy a 2018. január 1. óta érvényes jogszabálynak (módosított Díjrendelet) megfelelően a jelzett üzemszünet végét követő 60 percen belül a NÚSZ nem szab ki pótdíjat az e-matrica rendszerben érvényes jogosultság nélkül közlekedő járművekre. Ez a 60 perces türelmi idő nem vonatkozik a HU-GO rendszerben közlekedő 3,5 tonna feletti teherjárművekre.

A fentiektől függetlenül továbbra is alapszabálynak számít, hogy a díjköteles útszakaszokra csak érvényes úthasználati jogosultság birtokában lehet felhajtani, ezért ezeket érdemes a karbantartás kezdete előtt elővételben megvásárolni a https://ematrica.nemzetiutdij.hu/, illetve a https://hu-go.hu/ weboldalakon, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél, vagy a Nemzeti Mobilfizetés Rendszeren keresztül (SMS-ben, weben vagy applikáció segítségével).

A technikai beavatkozás a NÚSZ fedélzeti eszközt (OBU-t) használó ügyfeleit nem érinti, de nekik is gondoskodniuk kell arról, hogy a szóban forgó időszakra is elegendő fedezetük legyen az útdíjak bevallásához.

Az NFM Közúti Jármű Hatósági Főosztályának Ügyfélszolgálata új helyre költözik

2018.02.05.
Kommentek ()

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közúti Jármű Hatósági Főosztályának (továbbiakban Hatóság) Ügyfélszolgálata előreláthatólag 2018. február 26-tól új helyre költözik.
Új címe: H-1138 Budapest, Váci út 188. (V188 Irodaház) Földszint
Az Ügyfélszolgálat telefonos elérhetőségei és nyitvatartási ideje változatlan marad!
Tel.: +36 1/477-1564, +36 1/477-1576
Nyitvatartási idő:
H-CS: 9.00 - 12.00 és 12.30 - 14.00
P: 9.00 - 11.00

2018. március 01-től már csak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elektronikus levelezési címei lesznek aktívak, a korábban a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz kapcsolódó elektronikus levelezési címek már nem lesznek elérhetőek.
A Közúti Jármű Hatósági Főosztály elektronikus elérhetősége: kjhf@nfm.gov.hu
A Forgalmi Engedélyezési Osztály elektronikus elérhetősége: feo@nfm.gov.hu

A Hatóság kéri a személy- és árufuvarozó vállalkozásokat, hogy a költözést vegyék figyelembe az engedélyek igénylésekor.

A tehergépjárművezetők vezetési és pihenőidejére vonatkozó előírások fokozott ellenőrzése várható Hollandiában

2018.01.26.
Kommentek ()

A Hágai Magyar Nagykövetség arról tájékoztatta Szövetségünket, hogy Hollandiában már január közepén többnyelvű szórólapokkal igyekeztek felhívni a nemzetközi árufuvarozók figyelmét a tehergépjármű-vezetők rendszeres heti pihenőidejére vonatkozó uniós előírás betartására. 

Ennek előzménye, hogy az Európai Unió Bírósága 2017. december 20-i, a járművezető pihenőideje, a napi pihenőidők és a csökkentett heti pihenőidők lehetőségét szabályozó 561/2006/EK rendelet tárgyban hozott ítéletében azt a következtetést vonta le, hogy a közúti közlekedés területén a szociális szabályozást harmonizáló uniós jogszabály egyértelműen tiltja, hogy a járművezetők szokásos heti pihenőidejüket a járműben töltsék. Az uniós rendelet – amelynek alapvető célja a közúti közlekedési ágazat személyzete munkafeltételeinek, illetve az általános közúti biztonság javítása - megsértését a tagállamok kötelesek szankcionálni, amelyre Hollandia esetében eddig nem került sor.

Az uniós bírósági ítélet értelmében a hollandiai közúti közlekedés ágazatában a közlekedésbiztonsági felügyeletet ellátó hatóság (Inspectie Leefomgeving en Transport - ILT) a jövőben fokozott ellenőrzést végez majd a tehergépjármű-vezetők szabálykövető magatartásának biztosítása érdekében és a rendszeres heti pihenőidőt továbbra is a járművükben töltő sofőrök esetében 1500 eurós hatósági bírság megfizetését rendelhetik el a munkáltatók részére.

Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System

Ellenőrző kód

Kép újra töltése
Írja be a fenti betűket:
Híreink - FUVOSZ