Cím: 1215 Budapest, Árpád utca. 1.
Fax: 06 (1) 425-2078
Telefon: 06 (1) 425-2078
Hirek Nostalgia

Híreink

A COVID 19 koronavírus kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet miatt a „kamionstop” felfüggesztésre került.

2020.03.13.
Kommentek ()

 

A nehéz tehergépjárművek 2020 március 13 után hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon - közölte az ITM az MTI-vel.
A kamionstop felfüggesztése visszavonásig érvényes, a következő hétvégéken a nehéz tehergépkocsik korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon.

 

Forrás: MTI

 

Veszélyhejzeti jogszabály jelent meg!

2020.03.12.
Kommentek ()

 

Megjelent a Magyar Közlöny 40. száma 1356. oldalán a 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet „Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről.”

 

A rendelet fuvarozást érintő legfontosabb pontjai:

 

-       - A Kormány – a személyek határátlépésére irányadó szabályok uniós kódexéről szóló, 2016. március 9-i (EU) 2016/399 európai parlamenti és tanácsi rendelet 28. cikk (1) bekezdése alapján – Magyarország és a Szlovén Köztársaság, valamint Magyarország és az Osztrák Köztársaság határán a határellenőrzést ideiglenesen visszaállítja.

 

-       - Az Olasz Köztársaság, a Kínai Népköztársaság, a Koreai Köztársaság és az Iráni Iszlám Köztársaság területéről nemzetközi személyszállítást végző autóbusz Magyarország területére nem léphet be.

 

-       - Az Olasz Köztársaság, a Kínai Népköztársaság, a Koreai Köztársaság és az Iráni Iszlám Köztársaság területéről érkező nem magyar állampolgárok személyforgalomban Magyarország területére nem léphetnek be.

 

-       - E rendelet hatálybalépésétől a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek.

 

-       - A külföldre irányuló iskolai kirándulás tilos, a már lefoglalt, külföldre irányuló iskolai kirándulást le kell mondani.

 

-       - Zárt helyen 100 főnél több személy, nem zárt helyen pedig 500 főnél több személy részvételével rendezvény tartása tilos, azzal, hogy e korlátozás érvényesítése a rendező, valamint a helyiség üzemeltetőjének a felelőssége.

 

             A Kormányrendelet letölthető: www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK20040.pdf

 

 

Meghívó a FUVOSZ 2020. évi Rendes Közgyűlésére.

2020.03.10.
Kommentek ()

 

A FUVOSZ Elnöke az Alapszabály V. fejezet, 1. pont, A) Közgyűlés bekezdés alapján, az ott leírt tájékoztatási kötelezettségének megfelelően, írásban itt a www.fuvosz.com honlapon összehívja a Közgyűlést.

 

Meghívó a FUVOSZ 2020. évi Rendes Közgyűlésére.
Időpont: 2020.05.28. (csütörtök) 10.00 óra
Helyszín: Csepeli Munkásotthon (Budapest, XXI. kerület, Árpád u. 1.)

 

Napirend:
1.) Beszámoló a FUVOSZ 2019. évi Közgyűlése óta végzett munkáról.
2.) A FUVOSZ gazdasági beszámolója.
3.) A Felügyelő Bizottság beszámolója.
4.) Az Etikai Bizottság beszámolója.
5.) A 2019. évi Mérleg elfogadása
6.) A 2020. évi gazdálkodási terv elfogadása

 

Határozatképtelenség esetén a Közgyűlést ugyanazon a napon 10.30-ra, változatlan helyszínen és napirenddel megtartjuk.
Kérem, hogy részvételi szándékát 2020. május 13-ig az ellátás érdekében a fuvosz@fuvosz.com címre jelezni szíveskedjen.
A Közgyűlésen rendezett tagsági viszonnyal és a képviseleti jog igazolásával lehet részt venni.

Budapest, 2020.március 10.

 

Tisztelettel: Takács László Elnök

 

Az új koronavírus járvánnyal kapcsolatos aktuális tájékoztatás folyamatosan elérhető....

2020.03.05.
Kommentek ()

A BM és az EMMI közös koronavirus.gov.hu tájékoztató portálján az új koronavírus járvánnyal kapcsolatos aktuális tájékoztatás folyamatosan olvasható. Menü pontok elérhetősége:

Aktuális hírek

Az Operatív Törzs akcióterve, intézkedések

Megelőzés – WHO ajánlások

GYIK

A honlapon megadott hivatalos elérhetőségek:

E-mail: koronavirus@bm.gov.hu

Telefonszámok: 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456 (Az ingyenesen hívható információs vonalak a hét minden napján 24 órában elérhetőek mobil- vagy vezetékes telefonkészülékről.)

Facebook oldal: www.facebook.com/koronavirus.gov.hu

További hivatalos tájékoztató felületek:

Forrás: NiT Hungary

NAV ellenőrzések 2020-ban (részletek a NAV közleményéből)

2020.02.28.
Kommentek ()

 

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) 2020-ban is elsődleges feladata az adóelkerüléssel kivont adóösszegek biztosítása, és a jogszerű vámösszegek beszedése, ugyanakkor az együttműködő, és a jogkövető magatartást tanúsító adózókat továbbra is segíti, támogatást nyújt a hibák kijavítására.

A NAV 2020-ban fokozza a jelen idejű fellépést az adóelkerülés feltárására, az adókijátszásra specializálódott társaságok kiszűrésére, az online pénztárgépeken, Online Számla rendszeren, kezelőszemélyzet nélküli automatákon, illetve az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszeren (EKÁER) keresztül érkező valós idejű adatok felhasználásával.”

„Kiemelt jelentőségű a bújtatott foglalkoztatás feltárása és visszaszorítása, a valóságban munkaviszonyban történő foglalkoztatás kata mögé rejtésének megakadályozása.”

„A NAV továbbra is előre jelzi honlapján az Adótraffipax rovatban, hogy mely időszakban és helyszíneken végez jogkövetési vizsgálatokat és tart próbavásárlásokat.”

Forrás:NAV

Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System

Ellenőrző kód

Kép újra töltése
Írja be a fenti betűket:
Híreink - FUVOSZ