Cím: 1215 Budapest, Duna u. 55.
Fax: 06 (1) 425-2078
Telefon: 06 (1) 425-2078

Híreink

Fokozott közúti ellenőrzések október 9 és 14 között!

2017.10.09.
Kommentek ()

A TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség Magyarország egész területén 2017. október 9. és 14. között a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi.

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálja.

Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

 

„Az autóbuszos utazás tízparancsolata”

2017.10.04.
Kommentek ()

Autóbuszos közlekedésbiztonsági és utasbiztonsági kézikönyvet adott ki a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary „Az autóbuszos utazás tízparancsolata” címmel, az EMMI ajánlásával és az ORFK-OBB támogatásával.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közreműködésével az oktatási, köznevelési intézmények, valamint a szülői közösségek, egyesületek részére eljuttatott, de minden autóbuszos utazást megrendelő részére ajánlott kézikönyv célja hogy szakmai megközelítésben, de közérthető módon mutassa be az autóbuszos utasbiztonság kérdéskörét.

2017. október 4-én sajtótájékoztató keretében mutatta be a kiadványt a NiT Hungary, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Bolgárul, szerbül és szlovénul is lehet már viszonylati jegyet venni

2017.10.02.
Kommentek ()

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) sajtóközleményéből kiderül, hogy három új taggal bővült azoknak a nyelveknek a listája, amelyeken a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer (HU-GO) értékesítési pontjain található útvonaltervező eszközök, az úgynevezett kioszkok szolgáltatásai elérhetők. A NÚSZ a külföldi úthasználók útdíjbevallási statisztikái alapján döntött a nyelvi csomag bővítéséről. A bolgár, a szerb és a szlovén teherfuvarozók ugyanis évek óta magas arányt képviselnek a viszonylati jegyek vásárlása terén.

Szeptember 25-től 9 helyett már 12 nyelven kommunikálnak azok az eszközök, amelyek segítségével a 3,5 tonna össztömeg feletti teherjárművek tulajdonosai a HU-GO értékesítési pontjain útvonalat tervezhetnek és viszonylati jegyet válthatnak. A megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer termináljai, az úgynevezett kioszkok eddig magyarul, angolul, németül, csehül, lengyelül, oroszul, románul, szlovákul és törökül voltak elérhetők, ez a csomag bővült most a bolgár, a szerb és a szlovén nyelvekkel.

Kurrensek az Ukrán Engedélyek

2017.09.29.
Kommentek ()

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közúti Jármű Hatósági Főosztálya tájékoztatta a FUVOSZ Főtitkárát arról, hogy a 2017. évi ukrán árufuvarozási engedélyeket kurrensé nyilvánítja.

Az adómentes loco (U3) engedélyek már július 17-e óta, míg az adómentes tranzit (U3), az adóköteles loco, továbbá az adóköteles 3. országos engedélyek 2017. szeptember 27-től kurrens engedélyek. Tehát valamennyi 2017. évi ukrán engedély kurrens.

Az indok a 2018. évi kvóták megállapításának elhúzódása. 

A kurrens engedélyfajtákból további engedélyt csak az a vállalkozás kaphat, amelyik a felhasznált engedélyeinek legalább 75%-val már elszámolt.


A vállalkozások és a Hatóság célja, hogy a rendelkezésre álló kvóta minél nagyobb hatásfokkal kerüljön felhasználásra.

A Hatóság kéri a vállalkozókat, hogy lehetőleg használják a CEMT okmányokat. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

A FUVOSZ képviselője is részt vett a legutóbbi - Kijevben megtartott - Vegyesbizottsági tárgyaláson és ott erőteljesen támogatta a magyar vállalkozások érdekérvényesítését célzó álláspontot. 

Tájékoztató a taxi engedélyek és vezetői igazolványokkal kapcsolatosan

2017.09.29.
Kommentek ()

Ismételten felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy a személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállításról szóló 176/2015. (VII.7.) Korm. rendelet jelenleg hatályos 26. § (1) és (2) bekezdése alapján a 2015.08.07. előtt kiadott taxi engedélyek és vezetői igazolványok 2017. december 31. napjáig érvényesek, ezért azokat - amennyiben a vállalkozás, illetve járművezető a tevékenységet a határnapot követően is fenn kívánja tartani - még az idei évben cserélni szükséges.
A jelzett határidő meghosszabbítására a jelenlegi jogszabály értelmében lehetőség nincs.

A tevékenységi engedélyek cseréjére kizárólag előzetes időpont egyeztetés után van lehetőség. Kérjük a járművezetőket, hogy aki már teljesítette a járművezetői szaktanfolyami továbbképzést, mihamarabb kérjen időpontot; aki pedig még nem fejezte be a járművezető szaktanfolyami továbbképzést, a sikeres vizsga megszerzése után a legrövidebb időn belül jelentkezzen időpontért az igazolvány csere ügyintézésre.

Időpont egyeztetés hétfőtől csütörtökig 08.00-15:00, pénteken 08.00-12:00 között  a 061/430-2745-ös telefonszámon lehetséges.

Forrás: Budapest Főváros Kormányhivatala

Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System

Ellenőrző kód

Kép újra töltése
Írja be a fenti betűket:
Híreink - FUVOSZ