Cím: 1215 Budapest, Duna u. 55.
Fax: 06 (1) 425-2078
Telefon: 06 (1) 425-2078

Híreink

Havazás várható!

2017.11.29.
Kommentek ()

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzései alapján szerdától az Északi-középhegységben és a Dunántúl északi megyéiben havazás várható, csütörtöktől pedig az ország nagy részén válhat téliesre az időjárás és egyes helyeken jelentős mennyiségű friss hó hullhat. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a következő napokban, 0-24 órás szolgálat mellett, folyamatosan látja majd el a hóeltakarítási munkákat a mintegy 32 ezer kilométeres országos közúthálózaton, ugyanakkor a társaság arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek és utazás előtt tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.
Az aktuális útviszonyokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei diszpécserszolgálatai mellett (elérhetőségek megtalálhatóak a www.utinform.hu oldalon) a társaság útinformációs szolgálatánál is érdeklődhetnek az autósok a +36-1-336-2400-s telefonszámon.
Forrás: internet.kozut.hu

Vasárnap hajnalban karbantartják az útdíj-értékesítési rendszert

2017.11.17.
Kommentek ()

Tervezett rendszerfejlesztés és -karbantartás miatt 2017. november 19-én, vasárnap éjszaka 1:00 és délelőtt 11:00 óra között időszakosan hosszabb, akár többórás leállásokra kell számítani az úthasználati jogosultságok értékesítésében.

A szerver és alkalmazás oldali beavatkozás az e-matrica értékesítést és a 3,5 tonna össztömeg feletti teherjárművekre érvényes e-útdíj rendszert (HU-GO) egyaránt érinti. Ennek megfelelően a jelzett intervallumban az időszakos leállások alatt az ismert csatornák egyikén sem lesz lehetőség e-matricák és HU-GO viszonylati jegyek beszerzésére, ez utóbbi esetében az egyenlegek feltöltése is szünetel. Ezen felül a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáin igénybe vehető ügyintézési lehetőségek sem lesznek elérhetők.

Mivel a díjköteles útszakaszokra csak érvényes úthasználati jogosultság birtokában lehet felhajtani, ezért ezeket a megjelölt időpont előtt elővételben kell megvásárolni a https://ematrica.nemzetiutdij.hu/, illetve a https://hu-go.hu/ weboldalakon, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél, vagy a Nemzeti Mobilfizetés Rendszeren keresztül (SMS-ben, weben vagy applikáció segítségével).

A karbantartás a NÚSZ fedélzeti eszközt (OBU-t) használó ügyfeleit nem érinti, de nekik is gondoskodniuk kell arról, hogy a szóban forgó időszakra is elegendő fedezetük legyen az útdíjak bevallásához.

Forrás: NÚSZ Zrt.

Megjelent a "nevelési-oktatási intézmények által szervezett országhatárt átlépő autóbuszos kirándulások biztonságáról" szóló rendelet

2017.10.25.
Kommentek ()

Megjelent a Magyar Közlöny 2017. évi 169. számában "Az emberi erőforrások minisztere 27/2017. (X. 18.) EMMI rendelete
a nevelési-oktatási intézmények által szervezett országhatárt átlépő autóbuszos kirándulások biztonságáról".
A rendelet 2018. január 1-én lép hatályba.

A -teljesség igénye nélkül- szervezésnél figyelni kell arra, hogy "a tanulókat, gyermekeket szállító autóbusz nemzetközi forgalomban 23:00 és 04:00 óra között nem közlekedhet", valamint, hogy "a tanulókat, gyermekeket szállító autóbusznak
ba) meg kell felelnie a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 112/A. §-ában foglalt műszaki feltételeknek,
bb) rendelkeznie kell digitális menetíró készülékkel, és
bc) az autóbusz első forgalomba helyezésének évétől számított életkora nem haladhatja meg a 13 naptári évet."

A teljes szöveget elolvashatják a http://kozlony.magyarorszag.hu/ oldalon.

Fokozott közúti ellenőrzések október 9 és 14 között!

2017.10.09.
Kommentek ()

A TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség Magyarország egész területén 2017. október 9. és 14. között a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi.

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálja.

Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

 

„Az autóbuszos utazás tízparancsolata”

2017.10.04.
Kommentek ()

Autóbuszos közlekedésbiztonsági és utasbiztonsági kézikönyvet adott ki a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary „Az autóbuszos utazás tízparancsolata” címmel, az EMMI ajánlásával és az ORFK-OBB támogatásával.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közreműködésével az oktatási, köznevelési intézmények, valamint a szülői közösségek, egyesületek részére eljuttatott, de minden autóbuszos utazást megrendelő részére ajánlott kézikönyv célja hogy szakmai megközelítésben, de közérthető módon mutassa be az autóbuszos utasbiztonság kérdéskörét.

2017. október 4-én sajtótájékoztató keretében mutatta be a kiadványt a NiT Hungary, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System

Ellenőrző kód

Kép újra töltése
Írja be a fenti betűket:
Híreink - FUVOSZ