Cím: 1215 Budapest, Duna u. 55.
Fax: 06 (1) 425-2078
Telefon: 06 (1) 425-2078

Híreink

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer (EKR) az ekr.gov.hu oldalon érhető el és használható regisztrációt követően.

2018.04.16.
Kommentek ()

Vége a papíralapú közbeszerzési ügyintézésnek. Már csak az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren (EKR) keresztül lehet közbeszerzési eljárásokat lebonyolítani.

A változás értelmében a közbeszerzési eljárások ajánlatkérői és ajánlattevői, illetve a részvételi jelentkezők kizárólag az EKR-en keresztül érintkezhetnek, így többek között az ajánlatok benyújtásához, a hiánypótlásokhoz vagy az eredmények közléséhez szükséges dokumentumokat is elektronikus úton kell eljuttatniuk az érintettekhez.

A közbeszerzésben érintett szereplők az idén január 1. óta már használhatják az EKR-t.

A január 1-re tervezett kötelező bevezetést azért halasztották el, hogy az érintett piaci szereplők megismerhessék a rendszert és könnyebb legyen az átállás a hagyományosról az elektronikus ügyintézésre.

Az elektronikus rendszer magyarországi bevezetése megelőzi a 2018. október 13-ra kitűzött uniós határidőt.

Új tolerancia értékek 2018. április 25-étől a Magyar Közút Non-profit Zrt. mérőállomásain!

2018.04.16.
Kommentek ()

A Magyar Közút Non-profit Zrt. tájékoztatása szerint változnak a járművek súlyát érintő mérési szabályok.

"Társaságunk jelenleg a mérőállomások beépített mérőberendezésein történt mérés során mind az össztömeg, mind a tengelysúly esetében egységesen 200kg-os toleranciát alkalmaz, azaz a mért értékekből automatikusan ez a tolerancia érték kerül levonásra és az eljárások alapját ez a csökkentett érték képezi.

Azonban Magyarországon a járművek mérlegelésére vonatkozó új műszaki előírás lépett életbe, mely az eddigiektől eltérő módon, ugyanakkor országosan egységesen szabályozza a mérőberendezések toleranciáját, üzemi hibahatárát. Ennek értelmében mérőállomásaink beépített mérőberendezésein történt mérés során az eddigi 200kg-os tolerancia helyett a továbbiakban tengelysúlymérő berendezés esetén 100 kg; össztömegmérleg esetén 60 kg kerül alkalmazásra, az előírásnak megfelelően.

Az új tolerancia értékeket 2018. április 25-étől alkalmazzuk mérőállomásainkon.

Kérjük, hogy a fuvarfeladatok során a fentieket vegyék figyelembe és ügyfeleiket tájékoztassák a változásokról. Természetesen a járművezetők tájékoztatása valamennyi mérőállomásunkon megtörténik."

Április 15-én vasárnap karbantartás lesz az útdíjértékesítési rendszerekben

2018.04.13.
Kommentek ()

Tervezett rendszerfejlesztés és -karbantartás miatt 2018. április 15-én, vasárnap éjszaka 1:00 és hajnali 5:00 óra között szünetel az úthasználati jogosultságok értékesítése.

A rendszerfejlesztés és -karbantartás az e-matrica értékesítést és a 3,5 tonna össztömeg feletti teherjárművekre érvényes e-útdíj rendszert (HU-GO) egyaránt érinti. Ennek megfelelően a jelzett intervallumban az ismert csatornák egyikén sem lesz lehetőség e-matricák és HU-GO viszonylati jegyek beszerzésére, ez utóbbi esetében az egyenlegek feltöltése is szünetel. Ezen felül a NÚSZ Zrt. M3 Szilas pihenőben található ügyfélszolgálati irodájábanaz ügyintézési lehetőségek sem lesznek elérhetők.

Fontos tudnivaló, hogy a 2018. január 1. óta érvényes jogszabálynak (módosított Díjrendelet) megfelelően a jelzett üzemszünet végét követő 60 percen belül a NÚSZ Zrt. nem szab ki pótdíjat az e matrica rendszerben érvényes jogosultság nélkül közlekedő járművekre. Ez a 60 perces türelmi idő azonban nem vonatkozik a HU-GO rendszerben közlekedő 3,5 tonna feletti teherjárművekre.

A fentiektől függetlenül továbbra is alapszabálynak számít, hogy a díjköteles útszakaszokra csak érvényes úthasználati jogosultság birtokában lehet felhajtani. Ebből következően ezeket érdemes még a karbantartás kezdete előtt elővételben megvásárolni a https://ematrica.nemzetiutdij.hu/, illetve a https://hu-go.hu/ weboldalakon, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél, vagy a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül (SMS-ben, weben vagy applikáció segítségével).

A technikai beavatkozás a 3,5 tonna feletti teherjárművek esetében az útdíj bevallását automatikusan lehetővé tevő fedélzeti eszközt (OBU) használó ügyfeleket nem érinti, amennyiben gondoskodtak arról, hogy a szóban forgó időszakban tervezett úthasználatokhoz elegendő fedezetük legyen. Ha egyenlegük várhatóan ehhez mégsem biztosítana kellő fedezetet, javasoljuk, hogy a karbantartást megelőzően időben gondoskodjanak az egyenleg feltöltéséről, vagy viszonylati jegy vásárlásával tegyenek eleget útdíjfizetésikötelezettségüknek.

Elhunyt Demján Sándor

2018.03.28.
Kommentek ()

Demján Sándor 1943 - 2018

 

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a család tájékoztatása alapján, a Gránit Pólus csoport mély megrendüléssel tudatja mindazokkal, akik barátai, üzletfelei, tisztelői, voltak, hogy Demján Sándor, 2018. március 26-án, hétfőn, életének 75. évében elhunyt.

Demján Sándor 1943. május 14-én született Börvelyen. 

Szakmai karrierjét 1965-ben, a Fejér Megyei ÁFÉSZ-eknél kezdte. 1973-ban ő indította a Skála áruházláncot, 1986-ban megalapította a Magyar Hitelbankot. Nevéhez fűződik a Gránit Pólus Csoport, a Gránit Bank, a TriGránit Csoport megalapítása, valamint a 2003-ban létrehozott Prima Primissima Díj. 

Budapest városfejlesztésében betöltött kiemelkedő munkásságáért 2003 óta Budapest Díszpolgára.

A hazai kultúra támogatásában, valamint a rászorulók felkarolásának érdekében végzett önzetlen munkájának eredményeként az Emberi Méltóságért kitüntetésben részesült. 

Érdemei elismerése mellett, Magyarország Kormánya 2013-ban a Magyar Érdemrend Nagykeresztjével tüntette ki. 

Demján Sándor a Gránit Pólus Csoport alapító elnöke, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnöke, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke volt.

Őszinte részvétünk a családnak, sok erőt és kitartást kívánunk a hozzátartozóknak ebben a nehéz időszakban.

Frissítés a törökországi bilaterális árufuvarozói engedélyekkel kapcsolatban

2018.03.08.
Kommentek ()

Megérkeztek a török bilaterális engedélyek, amelyek március 8-tól átvehetőek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közúti Jármű Hatósági Főosztályán. (*egy korábbi hírünkben már jeleztük, hogy hová költöztek)

Az NFM tájékoztatása alapján a 2018. február 13-14. napján Budapesten megtartott Magyar-Török Közúti Fuvarozói Vegyesbizottsági ülésen született megállapodás értelmében a loco és tranzit fuvarozásra egyaránt alkalmas univerzális engedélyek szétválasztásra kerültek már a 2018. évre vonatkozóan is.

A Megállapodásban foglaltak szerint a felek kölcsönös egyetértése alapján a 2018. évre korábban kicserélt loco/tranzit engedélyeket 2018. március 15. napjától KIZÁRÓLAG TRANZIT fuvarozás végzésére lehet felhasználni. Ezért javasolják, hogy loco fuvarfeladatot kizárólag új loco engedély birtokában kezdjenek meg Törökország irányába, az engedélyek szabálytalan felhasználásának elkerülése érdekében.

Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System

Ellenőrző kód

Kép újra töltése
Írja be a fenti betűket:
Híreink - FUVOSZ