Cím: 1215 Budapest, Duna u. 55.
Fax: 06 (1) 425-2078
Telefon: 06 (1) 425-2078

Rólunk

A FUVOSZ önkéntes alapon tömöríti a közúti közlekedési szolgáltatással - személytaxi (személygépkocsis személyszállítás), autóbusz, árufuvarozás (belföldi és nemzetközi), autómentés, valamint javító-, segély-szolgálat, szállítmányozó és egyéb a szolgáltatást kiegészítő és önálló infrastruktúrával - foglalkozó vállalkozókat, vállalkozásokat, szakmai szervezeteket, érdekképviseleteket és alkalmazottakat.

A jelentkezés az egyesülethez benyújtott tagfelvételi kérelem útján történik.
A tagfelvételhez szükséges nyomtatványok:  

belepesi nyilatkozat.doc

adatlap_tagfelvetelhez.doc

A tagfelvételi kérelmeket a FUVOSZ irodába kel eljuttatni.
(Postacím: 1751 Budapest, Duna u. 55.; e-mail: fuvosz@fuvosz.com)

FUVAROS ÚJSÁG

2018_1

Rövidhírek

2018.07.19.
NAV felhívás a Törökország által az A.TR, az EUR. 1 és az EUR-MED szállítási bizonyítványok elektronikus kiadása érdekében bevezetett rendszerrel kapcsolatos tudnivalókról ....

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Vám Főosztálya főosztályvezetője által kiadott 7014/2018. felhívás a Törökország által az A.TR, az EUR. 1 és az EUR-MED szállítási bizonyítványok elektronikus kiadása érdekében bevezetett rendszerrel kapcsolatos tudnivalókról és az új eljárással előállított bizonyítványok alkalmatlanságáról

A teljes Tájékoztató megtekínthető:

hirlevel.nav.gov.hu/data/cms481869/2306932701_felhivas_torok_hitelesites_UF_tisztazat.pdf

 

2018.07.19.
Tájékoztatás

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Partnereinket, hogy 2018. július 23-tól július 27-ig a budapesti irodánk (1215 Budapest, Duna u. 55.) technikai okok miatt zárva tart.
Kérjük, hogy ebben az időszakban e-mailen (fuvosz@fuvosz.com) forduljanak Szövetségünkhöz. Megértésüket köszönjük!

2018.07.05.
Dániában változás várható!

Dániában változás várható!

A Dán Közúti Igazgatóság Közleménye.

A teherautók hosszabb távú parkolásának megelőzése érdekében a dán kormány időbeli korlátozást vezet be autópálya hálózatában, miszerint maximum 25 órányi parkolást engedélyez az autópálya hálózaton található nemzeti szolgáltató létesítményekben.

Az időbeni korlátozás magában foglalja a dán autópálya-hálózat mind a 90 nemzeti szolgáltató létesítményét. Az időkorlátozott parkolás hatálybalépésének határideje 2018. július 1.

Az időkorlátot túllépő teherkocsik esetében magasabb bírság kerül kivetésre. Továbbá a bírságok szintje szintén megemelkedik, ha a teherautók illegálisan parkolnak a belépési és kilépési utakon a kiszolgáló létesítményekben. A megemelt pénzbírságok és díjak szintjét a törvény módosításával kell megállapítani, amelyet várhatóan 2019 elején kell végrehajtani.

Pontosabban, az időbeli korlátozás általános szintje 510 DKK-ról körülbelül 2000 DKK-ra emelkedik, míg a belépési és kilépési útvonalakon a kiszolgáló létesítményekre vonatkozó illegális parkolási bírságok emelkednek 1000 DKK-ról körülbelül 3000 DKK-ra.

A dán közlekedési hatóság hatáskörébe tartozik a korlátozott parkolás időtartamának bevezetése.
Kérdéssel lehet fordulni a Dán Közúti Igazgatósághoz a vd@vd.dk email címen.    

Forrás:KKM Konzuli és Állampolgársági Főosztály

2018.07.01.
Koszovói többlet engedélyek

Tájékoztatjuk az éríntett vállalkozókat, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közúti Jármű Hatósági Főosztályára megérkezett és átvehető az igényelt 80 db kontingensen felüli koszovói loco-tranzit engedély.

 Forrás: ITM

Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System

Ellenőrző kód

Kép újra töltése
Írja be a fenti betűket:
Rólunk - FUVOSZ