Cím: 1215 Budapest, Árpád utca. 1.
Fax: 06 (1) 425-2078
Telefon: 06 (1) 425-2078
Hirek Nostalgia

Híreink

A NÚSZ Zrt. 2020. március 15-től március 31-ig felfüggeszti a személyes ügyintézés lehetőségét

2020.03.14.
Kommentek ()

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. koronavírus-járvány elleni védekezés támogatása, a társaság ügyfelei és dolgozói egészségének megóvása érdekében 2020. március 15-től március 31-ig felfüggeszti a személyes ügyintézés lehetőségét, ügyfeleitől azt kéri, hogy telefonon vagy online kezdeményezzék az ügyintézést.
Elektronikus úton jelenleg többek között pótdíjmaximalizálás és részletfizetés kérhető, de meghatározott feltételek esetén lehetőség van az elírt rendszám javítására, a felségjelzés módosítására vagy rendszámcserével kapcsolatos ügyek intézésre is. A NÚSZ Zrt. azt kéri ügyfeleitől, hogy amennyiben más ügyet szeretnének intézni, azt mindenféleképpen jelezzék telefonon vagy online. A társaság minden ügyféllel felveszi a kapcsolatot az ügyfél által megadott elérhetőségen.

A NÚSZ Zrt. telefonos ügyfélszolgálata belföldről és külföldről a +36 (36) 587-500 telefonszámon érhető el. A társaság ügyintézői magyar nyelven 0-24 órában, angol nyelven minden nap, német nyelven hétköznap 8-16 óráig fogadják az ügyfelek hívását. E-mailben az e-matricás rendszert érintő ügyekben az ugyfel@nemzetiutdij.hu, a HU-GO elektronikus útdíjat érintő esetekben pedig az ugyfel@hu-go.hu címen lehet jelezni az ügyintézési szándékot. A társaság postai levelezési címe: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., 1380 Budapest, Pf.: 1170.

A NÚSZ Zrt. felhívja a figyelmet, hogy a személyes ügyfélszolgáltatás átmeneti felfüggesztése nem mentesíti az ügyfeleket az ügyintézés felelőssége, illetve az úthasználati jogosultság megfizetése alól.

A NÚSZ Zrt. e-matrica vásárlásához az ematrica.nemzetiutdij.hu, a HU-GO e-útdíj rendezéséhez pedig a hu-go.hu internetes oldalát ajánlja.

Az ügyfélszolgálati szolgáltatásokról részletes tájékoztatás pedig a NÚSZ honlapján található: https://nemzetiutdij.hu/articles/article/ugyfelszolgalati-szolgaltatasok.

Forrás:Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

 

A COVID 19 koronavírus kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet miatt a „kamionstop” felfüggesztésre került.

2020.03.13.
Kommentek ()

 

A nehéz tehergépjárművek 2020 március 13 után hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon - közölte az ITM az MTI-vel.
A kamionstop felfüggesztése visszavonásig érvényes, a következő hétvégéken a nehéz tehergépkocsik korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon.

 

Forrás: MTI

 

Veszélyhejzeti jogszabály jelent meg!

2020.03.12.
Kommentek ()

 

Megjelent a Magyar Közlöny 40. száma 1356. oldalán a 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet „Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről.”

 

A rendelet fuvarozást érintő legfontosabb pontjai:

 

-       - A Kormány – a személyek határátlépésére irányadó szabályok uniós kódexéről szóló, 2016. március 9-i (EU) 2016/399 európai parlamenti és tanácsi rendelet 28. cikk (1) bekezdése alapján – Magyarország és a Szlovén Köztársaság, valamint Magyarország és az Osztrák Köztársaság határán a határellenőrzést ideiglenesen visszaállítja.

 

-       - Az Olasz Köztársaság, a Kínai Népköztársaság, a Koreai Köztársaság és az Iráni Iszlám Köztársaság területéről nemzetközi személyszállítást végző autóbusz Magyarország területére nem léphet be.

 

-       - Az Olasz Köztársaság, a Kínai Népköztársaság, a Koreai Köztársaság és az Iráni Iszlám Köztársaság területéről érkező nem magyar állampolgárok személyforgalomban Magyarország területére nem léphetnek be.

 

-       - E rendelet hatálybalépésétől a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek.

 

-       - A külföldre irányuló iskolai kirándulás tilos, a már lefoglalt, külföldre irányuló iskolai kirándulást le kell mondani.

 

-       - Zárt helyen 100 főnél több személy, nem zárt helyen pedig 500 főnél több személy részvételével rendezvény tartása tilos, azzal, hogy e korlátozás érvényesítése a rendező, valamint a helyiség üzemeltetőjének a felelőssége.

 

             A Kormányrendelet letölthető: www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK20040.pdf

 

 

Meghívó a FUVOSZ 2020. évi Rendes Közgyűlésére.

2020.03.10.
Kommentek ()

 

A FUVOSZ Elnöke az Alapszabály V. fejezet, 1. pont, A) Közgyűlés bekezdés alapján, az ott leírt tájékoztatási kötelezettségének megfelelően, írásban itt a www.fuvosz.com honlapon összehívja a Közgyűlést.

 

Meghívó a FUVOSZ 2020. évi Rendes Közgyűlésére.
Időpont: 2020.05.28. (csütörtök) 10.00 óra
Helyszín: Csepeli Munkásotthon (Budapest, XXI. kerület, Árpád u. 1.)

 

Napirend:
1.) Beszámoló a FUVOSZ 2019. évi Közgyűlése óta végzett munkáról.
2.) A FUVOSZ gazdasági beszámolója.
3.) A Felügyelő Bizottság beszámolója.
4.) Az Etikai Bizottság beszámolója.
5.) A 2019. évi Mérleg elfogadása
6.) A 2020. évi gazdálkodási terv elfogadása

 

Határozatképtelenség esetén a Közgyűlést ugyanazon a napon 10.30-ra, változatlan helyszínen és napirenddel megtartjuk.
Kérem, hogy részvételi szándékát 2020. május 13-ig az ellátás érdekében a fuvosz@fuvosz.com címre jelezni szíveskedjen.
A Közgyűlésen rendezett tagsági viszonnyal és a képviseleti jog igazolásával lehet részt venni.

Budapest, 2020.március 10.

 

Tisztelettel: Takács László Elnök

 

Az új koronavírus járvánnyal kapcsolatos aktuális tájékoztatás folyamatosan elérhető....

2020.03.05.
Kommentek ()

A BM és az EMMI közös koronavirus.gov.hu tájékoztató portálján az új koronavírus járvánnyal kapcsolatos aktuális tájékoztatás folyamatosan olvasható. Menü pontok elérhetősége:

Aktuális hírek

Az Operatív Törzs akcióterve, intézkedések

Megelőzés – WHO ajánlások

GYIK

A honlapon megadott hivatalos elérhetőségek:

E-mail: koronavirus@bm.gov.hu

Telefonszámok: 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456 (Az ingyenesen hívható információs vonalak a hét minden napján 24 órában elérhetőek mobil- vagy vezetékes telefonkészülékről.)

Facebook oldal: www.facebook.com/koronavirus.gov.hu

További hivatalos tájékoztató felületek:

Forrás: NiT Hungary

Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System

Ellenőrző kód

Kép újra töltése
Írja be a fenti betűket:
Híreink - FUVOSZ